DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ''KÜLTÜREL GEÇMİŞE DAİR BİR YOLCULUK''

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi, dilimizin zengin kültürel geçmişine dair bir yolculuğa çıkmamızı sağlıyor. Safahat, Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem eseri ve aynı zamanda dilimizin kıymetli bir hazinesidir. Bu sözlük, zengin bir kelime dağarcığına sahip olan Safahat'ın kelimelerini içermektedir. Öğrencilerimiz, kitaptan en az üç kelime seçerek, bu kelimeleri içeren bir cümle/afiş hazırlayıp sunması hedefleniyor. Bu şekilde öğrencilerimiz, Türk dilinin derinliklerine inip onu daha yakından tanıma ve anlama fırsatı bulacaklar.

Bu cümle/afişler, dilimizin zenginliklerini vurgulayacak ve öğrencilerimizin yaratıcılığını ve dil becerilerini sergilemelerine olanak tanıyacak.

Bu projenin öğrencilerimize dilimizi ve kültürümüzü daha iyi tanıma ve anlama şansı vermesi dileğiyle!

08.12.2023 137

08-12-202308-12-202308-12-202308-12-2023